TomTom: waar ben je mee bezig?

Door pven op dinsdag 14 juli 2009 10:02 - Reacties (24)
Categorie: Navigatie, Views: 9.578

Ik ben op-en-top TomTom-fan, vandaar dat ik (oa) moderator ben van het navigatie-forum op GoT. Helaas word ik de laatste tijd keer-op-keer teleurgesteld door TomTom.

Toen de TomTom GO 700 uit kwam, wilde ik hem zo snel mogelijk hebben; het heeft me 800 euro gekost, maar ik had hem dan ook als een van de eersten. Helaas sneuvelde na een kleine twee jaar de harde schijf van deze TomTom en was het apparaat plots niet zo veel meer waard. Een nieuwe TomTom kostte honderd euro meer dan hem te laten repareren omdat deze buiten garantie kapot was gegaan. TomTom wilde hem uiteraard graag repareren, maar ik laat hem niet repareren als ik voor honderd euro meer een nieuwe kan kopen.

De volgende TomTom was een TomTom ONE XL HDtraffic. Ook deze was net uit toen ik hem kocht, wat me ongeveer 360 euro heeft gekost. Maar goed: als je bij wilt blijven, dan moet je soms wat geld spenderen. Deze TomTom stelde me na een paar maanden al teleur. Het werd al snel duidelijk dat TomTom er geen trek in had om deze TomTom goed te ondersteunen, kaart-updates bleven uit en navcore-updates kwamen ook al niet. Keer-op-keer heb ik erover geklaagd bij TomTom en werd ik aan het lijntje gehouden met de melding dat ze hem wel ondersteunen maar dat het wat tijd kost. Uiteraard geloofde ik TomTom, maar een maand terug bleek toch echt dat ze deze TomTom niet willen ondersteunen.

TomTom heeft goed haar best gedaan, want ze hebben me verleid om een TomTom XL LIVE IQ Routes aan te schaffen. Deze heeft 250 euro gekost, maar door de actie krijg ik 170 euro terug voor mijn oude TomTom en ben ik effectief 80 euro kwijt voor een nieuwe TomTom. Uiteraard kost het me weer wat geld, maar omdat er voor deze TomTom wel kaartupdates en navcore-updates uit zullen komen ben ik overstag gegaan. Helaas ben ik de laatste dagen al weer teleur gesteld door deze TomTom: het apparaat crasht een paar keer per dag en ook de Live-diensten, waar ze hem juist mee promoten, werken sinds gisterenmiddag al niet meer.

De feiten:
• deze hobby heeft me al veel geld gekost
• TomTom liegt me voor
• TomTom is charmant, want ze verleiden me iedere keer weer

Keer-op-keer word ik door TomTom gestraft omdat ik nieuwe TomToms koop. Keer-op-keer trap ik er weer in en keer-op-keer houd ik mezelf voor om het merk TomTom voor gezien te houden, maar toch heb ik nu weer een TomTom in mijn bezit waar ik over loop te klagen.

Waarom toch?