Xtreamer (1st edition) vs Popcorn A-110

Door pven op zaterdag 28 augustus 2010 23:43 - Reacties (7)
Categorie: Mediaspelers, Views: 5.050

Inleiding
In den beginne was ik fan van Xtreamer, dat is omgeslagen naar de Popcorn A-110. In deze blog probeer ik het waarom uit te leggen.

Xtreamer (first edition)
Sinds de Xtreamer aan werd gekondigd heb ik er eentje besteld en na heel veel wachten ook daadwerkelijk ontvangen. In Q2 2009 was dit de eerste mediaspeler die veel beloofde voor weinig geld. Ik houd niet van te veel geld uitgeven als het ook voor minder kan, vandaar dat deze mediaspeler mijn interesse had. In den beginne had ik wat spijt van deze aankoop, diverse aangekondigde zaken werkte niet en de vastlopers vlogen me om de oren. Ook het forum van Xtreamer bood weinig hulp, ondanks dat ze van de daken schreeuwen dat ze behulpzaam zijn. Desondanks heb ik toch nog een eTrayz erbij gekocht, ook dat was voornamelijk een budgettaire keuze. Van de eTrayz heb ik nog steeds geen spijt, maar van de Xtreamer wel. Pas sinds maart 2010 is er een firmware-versie uit die wel stabiel is en waarmee je wel prettig films kunt kijken. Helaas hebben ze het bij de eerst volgende firmware weer verknald. Men is vanaf die firmware-versie o-zo-trots op de jukebox, maar dat stukje software is retetraag en werkt voor geen meter. Voordat de Xtreamer uit was werd er al met de jukebox gepronkt, het is nu ruim een jaar later en nu zit het pas daadwerkelijk in de Xtreamer. Helaas is het zo waardeloos uitgevoerd dat het onbruikbaar is. Het leek allemaal zo mooi, maar keer-op-keer beschadigt de toko achter Xtreamer mijn vertrouwen. Wat helemaal leuk is: als je verkeerd of te veel klaagt op het forum van Xtreamer, dan wordt je verbannen. Omdat ik de Xtreamer en de organisatie erachter nu toch aardig beu begon te worden, heb ik gezocht naar een andere mediaspeler.

Popcorn A-110
Ik heb eerst naar een C-200 gekeken, deze vond ik echter te prijzig voor datgene wat je krijgt. Omdat ik niet persť een nieuwe wilde aanschaffen, ben ik eens op marktplaats gaan kijken. Aldaar heb ik voor zeventig euro een Popcorn A-110 kunnen bemachtigen. Nadat deze was bezorgd, heb ik hem aangesloten en het werkte meteen. Geen gedoe met trage menu's, hangende filmpjes of handmatige netwerkinstellingen; alles werkt meteen en ook goed en stabiel. Het navigeren door de menu's gaat goed en het browsen werkt ook prima. Het ziet er allemaal wat minder fancy uit dan de Xtreamer, maar het voelt stabiel en snel aan. Het scrollen door series gaat bijvoorbeeld gewoon snel, bij de Xtreamer merk ik iedere keer weer een kleine vertraging. De functies die ik vaak gebruik, werken ook allemaal naar behoren en ik kijk weer met plezier naar films en series.

Voordelen / nadelen
• De Xtreamer speelt voor mijn gevoel net wat meer af, maar aan de andere kant heb ik nog geen filmpje gevonden dat de A-110 niet af kan spelen toen ik nog geen eTrayz had.
• De A-110 sluit je aan en hij vindt meteen je NAS, bij de Xtreamer heb ik beduidend meer in moeten stellen
• De A-110 wordt niet echt warm, de Xtreamer wordt bijna kokend heet als je een interne harde schijf gebruikt
• De A-110 wordt passief gekoeld, de Xtreamer wordt actief gekoeld wat wel eens wat geluiidshinder kan geven
• Xtreamer belooft erg veel, helaas kost het ze erg veel tijd om de beloftes na te komen.
• Xtreamer had regelmatig problemen om de (bedrade) netwerkverbinding in stand te houden
• In de A-110 past een 2,5" of een 3,5" schijfje, in de Xtreamer kan alleen een 2,5" schijfje
• aan de Xtreamer is op software-niveau erg veel te customizen, de A-110 is daar wat beperkter in
• de Xtreamer onthoudt je automatische bookmarks, ook als de stroom eraf is geweest; de A-110 is je automatische bookmarks kwijt als de stroom eraf is geweest
• de A-110 springt meteen aan als er stroom op wordt gezet, de Xtreamer gaat naar de standby-stand
• Xtreamer ondersteunt YouTube, A-110 ondersteunt dat blijkbaar niet meer
• A-110 plukt zelf nieuwe firmware-updates van het internet, bij Xtreamer moet je het zelf downloaden en beschikbaar stellen
• voor mijn gevoel gaat de A-110 wat beter om met HD-materiaal
• de Xtreamer babbelt erg makkelijk met de eTrayz, voor de A-110 moet je net iets meer instellen

Conclusie
De Xtreamer heb ik nog even achter de hand gehouden, maar ik denk dat deze binnenkort in de verkoop gaat omdat de A-110 ruimschoots voldoet. Zoals je uit het bovenstaande kunt lezen is het voornamelijk mijn gevoel dat me meldt dat de A-110 beter is en dat de Xtreamer de deur uit kan.

Volgende: Twitter: het is net als met populaire voetbalclubs 08-'10 Twitter: het is net als met populaire voetbalclubs
Volgende: TomTom: waar ben je mee bezig? 07-'09 TomTom: waar ben je mee bezig?

Reacties


Door Tweakers user Ellos, zondag 29 augustus 2010 13:09

uhm en de Western digital TV live (plus)?
valt echt van alles aan te customizen, of is het een must dat er een hdd in moet kunnen want een powered hub aan de WD en een externe is ook een optie, mooie user interface, goeie support, en lekker klein maar krachtiger dan de 2 bovengenoemde

Door Tweakers user Kwastie, zondag 29 augustus 2010 14:27

Heb je ook al eens XBMC (op een atom + ion systeem) overwogen? Ben er zelf erg tevreden mee :)

Door Tweakers user pven, zondag 29 augustus 2010 21:08

limbokiller schreef op zondag 29 augustus 2010 @ 13:09:
uhm en de Western digital TV live (plus)?
valt echt van alles aan te customizen, of is het een must dat er een hdd in moet kunnen want een powered hub aan de WD en een externe is ook een optie, mooie user interface, goeie support, en lekker klein maar krachtiger dan de 2 bovengenoemde
Afgaande op de reviews heeft die problemen met de standby, het apparaat kan niet echt uit en iedereen klaagt over de HDMI-aansluiting die wat moeilijk bereikbaar is. Dat customizen hoeft van mij niet persť, bij de Xtreamer heb ik dat ook niet vaak gebruikt. Daarbij levert customizen je weer kans op ellende op, die tijd heb ik wel gehad. ;)

Door Tweakers user pven, zondag 29 augustus 2010 21:09

Kwastie schreef op zondag 29 augustus 2010 @ 14:27:
Heb je ook al eens XBMC (op een atom + ion systeem) overwogen? Ben er zelf erg tevreden mee :)
Ja, maar dat is a) te duur en b) te groot. De zeventig euro voor die A-110 stond mij wel aan, daarbij heeft XMBC verder geen toegevoegde waarde voor mij. Alles wat ik ermee zou willen dat kunnen zowel de Xtreamer als de A-110. :)

Door Tweakers user Kwastie, zondag 29 augustus 2010 23:12

pven schreef op zondag 29 augustus 2010 @ 21:09:
[...]

Ja, maar dat is a) te duur en b) te groot. De zeventig euro voor die A-110 stond mij wel aan, daarbij heeft XMBC verder geen toegevoegde waarde voor mij. Alles wat ik ermee zou willen dat kunnen zowel de Xtreamer als de A-110. :)
Het klopt dat een atom + ion systeem duurder is, maar je kunt er veel meer mee dan "alleen" maar tv kijken. (Kan met de popcorn ook wel, maar dat is wat gelimiteerd)

Het formaat verschilt per systeem, de "Zotac zbox hd-id11" bijvoorbeeld is erg klein :)
Zelf vind ik de interface van XBMC erg goed/mooi O-)

[Reactie gewijzigd op zondag 29 augustus 2010 23:12]


Door Tweakers user pven, maandag 30 augustus 2010 10:07

Kwastie schreef op zondag 29 augustus 2010 @ 23:12:
[...]


Het klopt dat een atom + ion systeem duurder is, maar je kunt er veel meer mee dan "alleen" maar tv kijken. (Kan met de popcorn ook wel, maar dat is wat gelimiteerd)

Het formaat verschilt per systeem, de "Zotac zbox hd-id11" bijvoorbeeld is erg klein :)
Zelf vind ik de interface van XBMC erg goed/mooi O-)
Maar ik wil niet meer dan films en foto's kijken, al het andere is overkill. Daarbij is het stroomverbruik van de A-110 ongeveer 9W (actief), dat gaat je met een HTPC volgens mij niet echt lukken. Downloaden van films en series gebeurt op mijn NAS, dat werkt prima. :)

Door Tweakers user lexi, maandag 30 augustus 2010 11:59

leuke vergelijking!

Ik heb sinds kort ook en LCD en kan nu dus ook HD films gaan kijken, bv mkv. Helaas heb ik nog een receiver zonder HDMI en lipsync en dergelijke. De receiver upgraden kost me echter te veel als ik op eenzelfde kwaliteitsniveau wil blijven. Ik gebruik nu dus nog mijn xbox met XBMC voor films, want hier kan ik een audio-delay instellen. Echter kan de good old xbox geen HD materiaal aan. Mijn vraag dus, kan je op de popcorn een audio delay instellen?

Reageren is niet meer mogelijk