Surpriseboxes

Door pven op zaterdag 1 december 2012 21:20 - Reacties (14)
Categorie: Dagaanbiedingen, Views: 10.953

Ik kon me niet inhouden en heb diverse surpriseboxes besteld:
• iBood box (56 euro), gekocht tijdens hunt van november
• ClickToBuy (31 euro)
• Cosmeticadeals, moest van de vrouw :) (31 euro)
• Marktplaats-box (31 euro)

Per box zal ik beschrijven wat erin zat, en daar waar mogelijk schat ik de waarde.

iBood box
http://tweakers.net/ext/f/SMFXKb5NnhyStHfrJAl31PMg/full.jpg
Inhoud:
• Pandigital Novel; 50 euro
• Medion DVB-T: 25 euro
• Premiere skype phone: 15 euro
• Mio Moov M413 LM: 99 euro
• wat tijdschriften
Totale waarde: ongeveer 200 euro

ClickToBuy
http://tweakers.net/ext/f/OSOymjdOBGXzXPM4wnFeHjth/full.jpg
Inhoud:
• Auto washandschoen: 3 euro
• Ijskrabber: 1 euro
• Pocket-woordenboek Nederlands als tweede taal: 17 euro
• Energiedrank (6 blikjes): 3 euro?
• DVD: Class of 1984: 9 euro
• DVD: Dracula (2001): 5 euro?
• iSlice: 4 euro
• mr Handsfree Family Charger Station: 20 euro?
• mr Handsfree Blue Dongle II: 10 euro?
• Micro the art of car integration: 10 euro?
Totale waarde: ongeveer 81 euro (met een flinke slag om de arm)

Marktplaats
Ik gok dat dit de marktplaats-box is, want alle andere boxen had ik al binnen toen deze binnen kwam. Er zat helaas niets bij waar ik uit af kan leiden van wie deze box komt. De afzender is 'Qualitee BV'. Overigens is de waarde moeilijk te schatten, de spullen zijn bijna niet te vinden via Google.
http://tweakers.net/ext/f/oclSeAWmcUW3D4Iny0aZ31OI/full.jpg
Inhoud:
• Idols voor de PC microfoon: 5 euro?
• Villeroy & Boch 2 opbergpotten voor in badkamer: 10 euro?
• TV-fleece: 7 euro?
• LED-lamp: 4 euro?
• 6-delige messenset: 10 euro?
• Vleestang: 3 euro?
Totale waarde: ongeveer 39 euo (met een flinke slag om de arm)

Cosmeticadeals
http://tweakers.net/ext/f/4CAxPk4HtXWwTvr4HjIvVMwt/full.jpg
Inhoud: ik heb werkelijk geen idee.
Totale waarde: geen idee, maar de vrouw zegt dat het het geld waard is dus dan zal het wel. O+

Conclusie
Was het het geld allemaal waard?
De iBood box en de box van ClickToBuy waren de moeite, die van marktplaats eigenlijk niet en Cosmeticadeals kan ik niet beoordelen.
Zou ik een volgende keer weer zoveel boxen kopen?
Die van iBood zeker, want de kans dat je die daadwerkelijk kan kopen is erg klein en de inhoud is altijd het geld waard. Bij ClickToBuy zou ik toch even twijfelen, de waarde was meer dan wat ik er voor betaald heb maar om nou te zeggen dat alles nuttig is ... mwa .... De andere boxen zou ik zeker niet meer kopen, tenzij ik onder druk word gezet. :)

Mijn ideale Android-app (update)

Door pven op zaterdag 6 augustus 2011 20:42 - Reacties (20)
Categorieën: Android, Mediaspelers, Views: 8.085

Soms heb je van die momenten dat je 'plots' ontdekt wat voor jou een ideale app zou zijn. In deze blog beschrijf ik wat mijn ideale Anrdoid-app van dit moment is.

Er bestaat een barcode scanner, er bestaat een programma om iets richting SABnzbd te pushen, waarom bestaat er dan nog geen combinatie van die twee? Ik zou het ideaal vinden als je met je telefoon een barcode van een DVD of BluRay inscant, waarna er verbinding wordt gelegd met Couch Potato, Spotweb of een van de vele andere mogelijkheden die er zijn om naar NZB's te zoeken. Middels die barcode kan er naar een film of serie worden gezocht op een van de eerder genoemde sites, als er vervolgens iets gevonden is dan kan dat worden gepushed naar SABnzbd.

Wie maakt me blij en ontwikkelt deze app? Je krijgt eeuwige roem en een paar euro. ;)

Update: mijn wensen zijn verhoord! _O_

In de de nieuwe versie van de IMDb-app zit een barcode-scanner, vervolgens gebruik je de mobile CouchPotato-app om de film naar SABnzbd te pushen. * pven is blij :)

Twitter: het is net als met populaire voetbalclubs

Door pven op zondag 29 augustus 2010 21:10 - Reacties (4)
Categorie: Twitter, Views: 3.546

Als ik mensen hoor die niets met Twitter hebben, dan moet ik altijd aan de tijd denken dat ik op de basisschool zat. Je was of voor Feijenoord of voor Ajax; verder had je geen keuze, want je moest kiezen. Met Twitter lijkt het net zo te zijn: je bent voor Twitter of tegen Twitter, een tussenweg lijkt er niet te mogen zijn.

Tegenstanders
De standaardargumenten zijn op een hand te tellen: 'Twitter is kut', 'Twitter is onzin', 'Twitter is een hype', 'Twitter is erger dan hyves' en verzin er zelf nog maar een paar. Wat me bij de tegenstanders opvalt is dat ze er hooguit een paar dagen naar hebben gekeken om daarna te concluderen dat het niets is. Ze geven het over het algemeen niet de kans, volgen de verkeerde accounts, geven het te weinig tijd en vinden vervolgens dat ze van de daken moeten schreeuwen dat Twitter o-zo kut is.
Daarnaast heb je ook nog de tegenstanders die Twitter op voorhand al niets vinden, terwijl ze er nog nooit naar gekeken hebben. Dit zijn over het algemeen de mensen die sites als Hyves ook niets vinden, want ook 'dat is kut'. Bij dit soort mensen krijg ik soms het gevoel dat zij zich wat verheven voelen boven de rest (elite) en nieuwe dingen geen kansen willen geven maar er wel over willen zeiken.

Voorstanders
Voorstanders zijn over het algemeen lovend over Twitter. Zij gebruiken het waar het voor is bedoeld: het delen van ZINNIGE informatie en het volgen van interessante bronnen. Als je de juiste bronnen volgt, dan ben je altijd op de hoogte van de actualiteit en weet je meestal het nieuws al voordat het opduikt in het nieuws. Het vinden van interessante bronnen is echter lastig, daarbij zijn interessante bronnen ook erg dynamisch. De ene dag volg je een journalist in Peru die het nieuws over Joran op de voet volgt, de volgende dag is die journalist niet meer interessant omdat hij ook ander lokaal nieuws uit Peru brengt wat jou werkelijk niet kan interesseren. Uiteraard heb je ook nog de algemene bronnen die 'breaking news' brengen, wat ook interessant kan zijn. Als er echt wereldnieuws is, is het nuttig om de trending topics in de gaten te houden. Daarmee vind je uit welke tag er wordt gebruikt voor bepaalde events en kan je alles volgen wat er rond dat event gebeurd (denk hierbij bijvoorbeeld aan het drama op de Loveparade).
Voorts zijn er gewone mensen, zoals jij en ik, die je kunt volgen. Als je geluk hebt, dan posten ze alleen interessante berichten. Helaas zijn er te veel mensen die onzinnige zaken Twitteren, waardoor die mensen niet interessant zijn om te volgen. Een uitzondering zijn natuurlijk de beroemdheden, want van sommige beroemdheden wil je blijkbaar wel weten wanneer ze een eitje aan het bakken zijn in de keuken. Sommige beroemdheden slaan echter wat door waardoor ook zij niet zo interessant meer zijn. Maar ook hier geldt: kijk even aan wat iemand Twittert, bevalt het je niet dan gooi je hem/haar weer uit je lijst.

Toekomst?
Helaas hebben spammerts Twitter ook ontdekt, waardoor er erg veel spam rond gaat op Twitter. Zoveel spam zelfs dat het bijna onmogelijk lijkt te zijn om alle spam-volgers te blokkeren. Aan de Twitter-dienst op zich zal verder vermoedelijk weinig wijzigen, je hebt 140 karakters waarin je je verhaal kwijt kunt en that's it. Grotere boodschappen zijn niet interessant, want dan verlies je juist de kracht van Twitter. Wel is het te hopen dat Twitter haar capaciteit nog verder uitbreidt, want als er er echts gaande is in de wereld dan is Twitter erg traag of ligt het er zelfs uit. Wat je ook steeds meer ziet is dat zoekdiensten zoals Google 'live Twitter' doorzoeken op zoek naar het meest verse nieuws.

Persoonlijke mening
Twitteraars moeten stoppen met het posten van onzinnige berichten, want dat vervuilt Twitter alleen maar. Wat interesseert mij het nou dat iemand anders zijn toilet aan het bevuilen is of dat hijzij met zijn/haar hond aan het wandelen is? Wat wel interessant is, is bijvoorbeeld dat er in mijn regio ergens schade door extreme buien aan het onstaan is. Kortom: de actualiteit die het nieuws nog niet heeft gehaald.
Voorts moeten Twitter-haters stoppen met zeuren en zich eens echt in het medium verdiepen in plaats van alles en iedereen die Twittert belachelijk te maken. Ik irriteer me echt aan Twitter-haters die er wel over zeiken maar er nog nooit naar hebben gekeken en toch hun mening aan de rest van de wereld op willen dringen.


Dit alles is mijn persoonlijke mening. :)

Xtreamer (1st edition) vs Popcorn A-110

Door pven op zaterdag 28 augustus 2010 23:43 - Reacties (7)
Categorie: Mediaspelers, Views: 5.714

Inleiding
In den beginne was ik fan van Xtreamer, dat is omgeslagen naar de Popcorn A-110. In deze blog probeer ik het waarom uit te leggen.

Xtreamer (first edition)
Sinds de Xtreamer aan werd gekondigd heb ik er eentje besteld en na heel veel wachten ook daadwerkelijk ontvangen. In Q2 2009 was dit de eerste mediaspeler die veel beloofde voor weinig geld. Ik houd niet van te veel geld uitgeven als het ook voor minder kan, vandaar dat deze mediaspeler mijn interesse had. In den beginne had ik wat spijt van deze aankoop, diverse aangekondigde zaken werkte niet en de vastlopers vlogen me om de oren. Ook het forum van Xtreamer bood weinig hulp, ondanks dat ze van de daken schreeuwen dat ze behulpzaam zijn. Desondanks heb ik toch nog een eTrayz erbij gekocht, ook dat was voornamelijk een budgettaire keuze. Van de eTrayz heb ik nog steeds geen spijt, maar van de Xtreamer wel. Pas sinds maart 2010 is er een firmware-versie uit die wel stabiel is en waarmee je wel prettig films kunt kijken. Helaas hebben ze het bij de eerst volgende firmware weer verknald. Men is vanaf die firmware-versie o-zo-trots op de jukebox, maar dat stukje software is retetraag en werkt voor geen meter. Voordat de Xtreamer uit was werd er al met de jukebox gepronkt, het is nu ruim een jaar later en nu zit het pas daadwerkelijk in de Xtreamer. Helaas is het zo waardeloos uitgevoerd dat het onbruikbaar is. Het leek allemaal zo mooi, maar keer-op-keer beschadigt de toko achter Xtreamer mijn vertrouwen. Wat helemaal leuk is: als je verkeerd of te veel klaagt op het forum van Xtreamer, dan wordt je verbannen. Omdat ik de Xtreamer en de organisatie erachter nu toch aardig beu begon te worden, heb ik gezocht naar een andere mediaspeler.

Popcorn A-110
Ik heb eerst naar een C-200 gekeken, deze vond ik echter te prijzig voor datgene wat je krijgt. Omdat ik niet persé een nieuwe wilde aanschaffen, ben ik eens op marktplaats gaan kijken. Aldaar heb ik voor zeventig euro een Popcorn A-110 kunnen bemachtigen. Nadat deze was bezorgd, heb ik hem aangesloten en het werkte meteen. Geen gedoe met trage menu's, hangende filmpjes of handmatige netwerkinstellingen; alles werkt meteen en ook goed en stabiel. Het navigeren door de menu's gaat goed en het browsen werkt ook prima. Het ziet er allemaal wat minder fancy uit dan de Xtreamer, maar het voelt stabiel en snel aan. Het scrollen door series gaat bijvoorbeeld gewoon snel, bij de Xtreamer merk ik iedere keer weer een kleine vertraging. De functies die ik vaak gebruik, werken ook allemaal naar behoren en ik kijk weer met plezier naar films en series.

Voordelen / nadelen
• De Xtreamer speelt voor mijn gevoel net wat meer af, maar aan de andere kant heb ik nog geen filmpje gevonden dat de A-110 niet af kan spelen toen ik nog geen eTrayz had.
• De A-110 sluit je aan en hij vindt meteen je NAS, bij de Xtreamer heb ik beduidend meer in moeten stellen
• De A-110 wordt niet echt warm, de Xtreamer wordt bijna kokend heet als je een interne harde schijf gebruikt
• De A-110 wordt passief gekoeld, de Xtreamer wordt actief gekoeld wat wel eens wat geluiidshinder kan geven
• Xtreamer belooft erg veel, helaas kost het ze erg veel tijd om de beloftes na te komen.
• Xtreamer had regelmatig problemen om de (bedrade) netwerkverbinding in stand te houden
• In de A-110 past een 2,5" of een 3,5" schijfje, in de Xtreamer kan alleen een 2,5" schijfje
• aan de Xtreamer is op software-niveau erg veel te customizen, de A-110 is daar wat beperkter in
• de Xtreamer onthoudt je automatische bookmarks, ook als de stroom eraf is geweest; de A-110 is je automatische bookmarks kwijt als de stroom eraf is geweest
• de A-110 springt meteen aan als er stroom op wordt gezet, de Xtreamer gaat naar de standby-stand
• Xtreamer ondersteunt YouTube, A-110 ondersteunt dat blijkbaar niet meer
• A-110 plukt zelf nieuwe firmware-updates van het internet, bij Xtreamer moet je het zelf downloaden en beschikbaar stellen
• voor mijn gevoel gaat de A-110 wat beter om met HD-materiaal
• de Xtreamer babbelt erg makkelijk met de eTrayz, voor de A-110 moet je net iets meer instellen

Conclusie
De Xtreamer heb ik nog even achter de hand gehouden, maar ik denk dat deze binnenkort in de verkoop gaat omdat de A-110 ruimschoots voldoet. Zoals je uit het bovenstaande kunt lezen is het voornamelijk mijn gevoel dat me meldt dat de A-110 beter is en dat de Xtreamer de deur uit kan.

TomTom: waar ben je mee bezig?

Door pven op dinsdag 14 juli 2009 10:02 - Reacties (24)
Categorie: Navigatie, Views: 10.476

Ik ben op-en-top TomTom-fan, vandaar dat ik (oa) moderator ben van het navigatie-forum op GoT. Helaas word ik de laatste tijd keer-op-keer teleurgesteld door TomTom.

Toen de TomTom GO 700 uit kwam, wilde ik hem zo snel mogelijk hebben; het heeft me 800 euro gekost, maar ik had hem dan ook als een van de eersten. Helaas sneuvelde na een kleine twee jaar de harde schijf van deze TomTom en was het apparaat plots niet zo veel meer waard. Een nieuwe TomTom kostte honderd euro meer dan hem te laten repareren omdat deze buiten garantie kapot was gegaan. TomTom wilde hem uiteraard graag repareren, maar ik laat hem niet repareren als ik voor honderd euro meer een nieuwe kan kopen.

De volgende TomTom was een TomTom ONE XL HDtraffic. Ook deze was net uit toen ik hem kocht, wat me ongeveer 360 euro heeft gekost. Maar goed: als je bij wilt blijven, dan moet je soms wat geld spenderen. Deze TomTom stelde me na een paar maanden al teleur. Het werd al snel duidelijk dat TomTom er geen trek in had om deze TomTom goed te ondersteunen, kaart-updates bleven uit en navcore-updates kwamen ook al niet. Keer-op-keer heb ik erover geklaagd bij TomTom en werd ik aan het lijntje gehouden met de melding dat ze hem wel ondersteunen maar dat het wat tijd kost. Uiteraard geloofde ik TomTom, maar een maand terug bleek toch echt dat ze deze TomTom niet willen ondersteunen.

TomTom heeft goed haar best gedaan, want ze hebben me verleid om een TomTom XL LIVE IQ Routes aan te schaffen. Deze heeft 250 euro gekost, maar door de actie krijg ik 170 euro terug voor mijn oude TomTom en ben ik effectief 80 euro kwijt voor een nieuwe TomTom. Uiteraard kost het me weer wat geld, maar omdat er voor deze TomTom wel kaartupdates en navcore-updates uit zullen komen ben ik overstag gegaan. Helaas ben ik de laatste dagen al weer teleur gesteld door deze TomTom: het apparaat crasht een paar keer per dag en ook de Live-diensten, waar ze hem juist mee promoten, werken sinds gisterenmiddag al niet meer.

De feiten:
• deze hobby heeft me al veel geld gekost
• TomTom liegt me voor
• TomTom is charmant, want ze verleiden me iedere keer weer

Keer-op-keer word ik door TomTom gestraft omdat ik nieuwe TomToms koop. Keer-op-keer trap ik er weer in en keer-op-keer houd ik mezelf voor om het merk TomTom voor gezien te houden, maar toch heb ik nu weer een TomTom in mijn bezit waar ik over loop te klagen.

Waarom toch?